Vakantietip: reizen door Schotland en Ierland

Vakantietip: reizen door Schotland en Ierland

Op zoek naar een bestemming voor je volgende vakantie? Wat dacht je van een vakantie in Schotland of een rondreis Ierland? In deze blogpost lees je alles over wat deze locaties te bieden hebben aan bezienswaardigheden, verblijfplaatsen, cultuur en eten. Lees gauw verder en boek je volgende vakantie snel!

Op reis in Schotland

Schotland is het land van whisky, doedelzakken, kilts en natuurlijk het Lochness monster. Maar het is ook het land van prachtige natuur en vriendelijke inwoners. Je kunt in Schotland naar prachtige oude steden zoals Edinburgh, maar kunt jezelf ook makkelijke verliezen in de ruige en fabelachtige highlands. Spot hier herten en oude ruïnes en kijk zelf of de legende rondom Lochness waar of niet waar is. Vanuit Nederland vlieg je naar Edinburgh of Glasgow voor spotgoedkope prijzen, maar je kunt ook de Eurostar naar Londen nemen en vanuit de trein naar het Noorden stappen. Zie hoe de natuur om je heen langzaam verandert en waan je als het ware aan boord van de trein naar Zweinstein. Er zijn verschillende manieren om te overnachten in Schotland: budgetreizigers kunnen ervoor kiezen om te kamperen en in de steden kun je terecht in hostels. Ook kun je natuurlijk naar een schattig Schots bed and breakfast. Vergeet ook niet wat van de lokale cuisine te proeven. Denk aan een glaasje whisky, maar ook aan een hapje haggis – een vleesgerecht gemaakt van schapenhart, -long en -lever, als je durft tenminste.

Een rondreis door Ierland

Eén zee verderop ligt Ierland, dat net zo’n mooie vakantiebestemming is als Schotland. Ierland, ook wel The Emerald Isle, barst van de mooie groene heuvels en de ruige kliffen. Ook steden zoals Dublin zijn een bezoekje waard. Een rondreis door Ierland maak je het beste per auto. Rijd bijvoorbeeld over de Ring of Kerry, een autoroute van 200 kilometer die bekend staat als een van de mooiste ter wereld. Natuurlijk kun je het land ook per busreis bezoeken, of ga op wandelvakantie door de Ierse natuur. Om in Ierland te komen, pak je het vliegtuig. De beste maanden om af te reizen naar Ierland zijn mei, juni en september; dan is het er zonnig en niet al te regenachtig. De regen kan in Ierland namelijk nogal eens roet in het eten gooien. Vergeet bovendien niet om een glaasje Guinness te drinken in een echte Ierse pub. Dit biertje schijnt op Ierse bodem immers het allerlekkerst te smaken.

Previous post wat is een goede osteopaat?
Next post wat zijn bijzondere uitjes nederland ?